ello frezz...

Foto saya
assalamualaikum utk pmbce muslim n salam sejahtera utk non muslim.. nm ak pnjng tp ckup la skdar korg tgk nm ak 2 utk mngenali ak..so ap lg jom bc ttg KEHIDUPAN xkira khdpn ak,ttg khdpn org islam n len2..so klu ad mslh or story cte la kt ak..kte leh bkongsi pngalaman..salam uhkwah..
2:45 PG | Posted in
salam pada semua y sudi membaca..sebelum-sebelum ni ak telah membuat side income dari internet marketing(IM)..akan tetapi kali ni ak sudah beralih arah..kini ak membuat side income iaitu FOREX..
baik ak terangkan sikit apa itu forex..forex ni sekadarnye ialah menjual matawang dgn mengikut pasaran..contohnye bila market menaik maka ak akan buy..jika market menurun..ak akan sell...
cukuplah sekadar ni utk ak terangkan apa itu forex..
ak belajar memahami apa itu forex selama 1 bulan..dan kemudian ak trade demo selama 2 minggu kemudian acc live 2 minggu
dgn menggunakan style trading fundamental news dan indi support and resistance,zigzag dan lain2..
dgn menggunakan style trading ni ak ada profit dan ak juga ad lost..

kemudian ak meninngalkan style trading ni sbb bukan jiwa ak..dy lebih pada news..ak lak x suka pada news sbb news ni akan ada sikit penipuan..so kena wat filter dlu..nape news tipu???
sebabnye..selalunye news fx ni dari broker fx..bila korang untung dy rugi..bila korang rugi dy untung..so dgn dy nak untung mst dy bg news y kurang btl..kemudian ak gigih gak nak berforex..walaupun ilmu kurang didada..huhu..kemudian ak mengambil perkhidmatan signal premium..utk 1 bulan rm50..signal terus ke hp kita..
agak 2 bulan gak ak guna perkhidmatan tu..tapi pada ak signal dari masta xxxxx ni..selalunye market akan reversal dulu..reversal lak bukan sikit2..kadang2 smpai folat -ve2xx pips..bukan ak nak kata masta xxxxx ni x bagus..cuma selalunye market akan reversal dgn bnyak..kalau money management(MM) kita kurang sikit..boleh margin call(MC)

so pic atas ni adalah kali terakhir ak mengikut signal dari beliau.
cara masta ni ialah dgn menggunakan reload
reload maksudnye..bila kita buy tapi market akan reversal
dalam -20pips kita buy lagi..
tapi benda ni kena jaga MM..
so bila ak tgk float -ve da berlambak
ak terpaksa guna sistem hedging..
hedging ni mcm ni..
cnth kita buy pas tu market reversal..so kita sell..
utk cover float -ve buy td..tapi utk hedging..ak syorkan amik 70% dari
open position(OP) tadi..
supaya margin level x kena block..

kebetulan pula ak ad berkenalan dgn 4 orang y ak anggap mcm abg n akak ak sendiri..diorang ialah BRO MIE,BRO PIA,KAK PAH,SIS FIENA..mereka ni ak knal masa join signal premium dgn masta xxxxx..dari situ diorang2 ni y invite ak ke room mereka dimana mereka akan bincang psl masalah signal masta xxxxx..kemudian ak di invite ke room free signal masta gengjawa..signal ni free tapi x semua y terpilih..ak rasa terharu gak la time tu..huhu

x lama dari tu ak di invite lagi ke room private dari bro mie,bro pia,kak pah dan sis fiena..mereka2 ni semua umur jauh dgn ak..di situ ak juga berkenalan dgn bro ajak..room diorang ni ak da lama taw..tinggal x di invite jer..sbb bukan calang2 org..mereka2 ni hebat gila..bila ak panggil masta..diorang x nak layan ak..haha..boleh lak majuk2 dgn ak..haha..aku diorang gelar adik bongsu..sbb ak paling muda..diorang ni y banyak membantu ak dlm fx ni..

ok room diorang ni telah creat 1 style trade y amat2 berkesan..setakat nak dpt 50pips 1 hari mmg kacang la..sistem diorang ni masih lom di heboh2 kan..so ak adalah org y beruntung..nama style trading ni pun lom dinamakan...haha..tapi ak lebih suka pada nama KILLER SCALPING..

so buat wat masa ni..ak akan bercerita dlm journal nidgn hide kan style trading ak..api ak akan show pips ak la..huhu...
ak dah guna sistem ni hampir seminggu dan pada 18/7/2011 ni akan akan guna acc live dgn buka lot sardin dulu..huhu..

ak akan tunjuk bape pips y ak dapat dgn menggunakan style trading killer scalping ni(nama ni lom di iktiraf oleh team ak)..


ni hasil ak guna sstem ni tapi demo
sbb bro2 n sis2 sarankan ak guna demo sebelum guna acc live
so pic ats dapat 103pips 1HARI woooww!!
huhu103pips ni ak dpt bila indi2 ak betul2 kearah ya sama..
kadang2 ak nak cuba selain dari indi tunjuk..
sbb nak try n errow..
tu dpt folat -ve 13pips..huhu
ats ni lak total 125pips utk 1 hari
menarik bukan..haha
so bagi ak sistem ni mmg terbaik penah ak jumpa..

ok ak terangkan sikit cara ak OP..
bila mendapat signal dari indi2 ak ni.
ak akan buka 2 post dgn take profit(TP)
1post 10pips..

utk journal fx dari ak..ak akan amik 1 hari 60pips saje..
sebab kadang2 takut bila tamak ni akan rugi..huhu
kecuali bila indi bg signal y betul2 strong utk market baru ak
akan OP lg..huhu..

so mulai esk kita tunggu apa hasilnyer...
selamat membaca next post...
terima kasih...

assalamualaikum....

Category:
��

Comments

0 responses to "journal killer scalping"

radio fewett

powered by: